For å hindre at norske banker brukes som ledd i hvitvasking eller terrorfinansiering er det satt strenge krav til at banken har nødvendig informasjon om alle sine kunder.

I Kundeerklæringen ber vi deg å besvare noen lovpålagte spørsmål slik at vi vet mer om hvordan du bruker, eller planlegger å bruke, våre produkter og tjenester.

Vi trenger også gyldig legitimasjon fra deg, den viser du ved fremmøte i banken. Har du pass er dette best. Andre godkjente legitimasjoner dersom du ikke har bankID er: førerkort, bankkort med bilde eller nasjonale ID-kort fra EØS land. De må inneholde fødselsnummer og signatur. 

Kravene gjelder for privatkunder og bedriftskunder selv om kravene til bedriftskundene er noe annerledes. Hvorvidt du er gammel eller ung spiller ingen rolle, ei heller om du har vært kunde her i «alle år» eller nylig har begynt å bruke banken. Myndighetene godtar kun dokumentbar informasjon.

Vi ber dere om å utføre det som dere blir bedt om.

Vi beklager den ekstrabelastningen dette påfører enkelte av dere, men det er ikke noen vei utenom. Og dessverre kan vi bli nødt til å sperre kontoer og kundeforhold dersom dette ikke blir utført.

Er det forhold som gjør dette svært vanskelig å etterleve må du ta kontakt med oss for å finne en løsning.

Siste frist er 14.11.2019